Nummerzoeker

Lijkt het je niet handig om een zoekmachine tot je beschikking te hebben waarmee je telefoonnummers opzoekt? Dankzij websites zoals www.telnrzoeken.nl ben je er in een mum van tijd achter wie jou gebeld heeft. Dan weet je ook direct of het nodig is om terug te bellen of dat het om een advertentiepraatje ging. Op die manier schep je snel duidelijkheid in je oproepenlijst en hoef je niet te blijven nadenken over wie die beller kon zijn. Helaas werkt het niet voor anonieme nummers, maar mobiele nummers en vaste lijnen heb je zo opgespoord.

Waarom een telefoonnummer opzoeken?
Wanneer je gebeld wordt door een nummer dat je niet kent, maar je hebt even geen tijd om op te nemen is het handig als je weet wie het is. Dan bel je op een later moment, wanneer het je wel uitkomt, rustig terug en hoef je geen belangrijk gesprek te missen. Maar ook wanneer je een beller niet helemaal vertrouwt, is het fijn dat je wat informatie over hem of haar kunt opzoeken. Daarom is een nummerzoeker een handig hulpmiddel.

 

Wat kun je te weten komen?

Wil je graag weten van wie het telefoonnummer is waardoor je bent gebeld? Daar kun je achter komen door een nummerzoeker te gebruiken. Vervolgens wordt bij dit telefoonnummer in veel gevallen een naam gegeven en vind je er een beschrijving van het doel van het gesprek. Dit is gebaseerd op de ervaringen van anderen, die na hun telefoongesprek de tijd hebben genomen om dit te delen. Op die manier maken oplichters minder kans om mensen in de val te lokken en blijven persoonsgegevens beschermd. Soms zie je bij een telefoonnummer ook een locatie, van waaruit gebeld wordt. Dit zie je vaak ook al op je telefoonscherm op het moment van bellen.

Fraude
Komen je persoonlijke gegevens in handen van de verkeerde persoon of van een groep mensen? Dan loop je de kans dat er met jouw gegevens fraude wordt gepleegd. Zo gebeurt het regelmatig dat er op naam van iemand anders een abonnement wordt afgesloten of een account wordt aangemaakt. Het kan hier ook om contracten gaan. En de persoon van wie de gegevens zijn komt daar vaak pas na lange tijd achter. Dan is de schade vaak al zo groot, dat het nog lastig wordt om dit recht te zetten zonder dat daar voor het slachtoffer van de fraude hoge kosten bij komen kijken.

 

Wees altijd op je hoede

Hoe voorkom je dan dat dit jou overkomt? Wees te allen tijde voorzichtig wanneer je een telefoongesprek voert en bedenk dat oplichters tegenwoordig steeds beter weten hoe zij jouw vertrouwen kunnen winnen. Ze hebben voor jou al heel veel andere mensen geprobeerd te misleiden en worden daar dan ook steeds beter in. Laat je niet ompraten door iemand aan de telefoon en vertrouw op je gevoel als je denkt dat er iets niet klopt. Kap het gesprek af en doe eerst wat onderzoek voordat je besluit tot een aankoop, donatie of andere bindingsvorm over te gaan.